Besøg vores online tilbud:

Brevkassen

Chatten

Linjen

Forum

Nyheder og presse
Det Nationale Sorgcenter

Politiken satte i påsken 2017 fokus på sorg:  

14. april

På fire år er antallet af sorggrupper, hvor samværet styres af en sognepræst, mere end fordoblet.
Boom af sorggrupper i kirkerne

Det vælter frem med litteratur, sange og kunst om sorg, og aldrig har interessen for sorg været større – “Sorgens århundrede” kaldes vor tid, og vi får tilmed tilføjet sorg på listen over diagnoser. Alligevel har vi stadig svært ved at tale om døden og sorgen:
Vi befinder os i sorgens århundrede 

Hør med – podcast om sorg
Politikens Poptillæg: Når der sættes ord og lyd på sorgen

6. april
Ny undersøgelse fra SFI og Børn, Unge & Sorg viser klart, at mennesker, der i løbet af deres barndom har mistet en eller begge forældre, begår mere kriminalitet end andre mennesker.
Børn, der mister, begår mere kriminalitet

29. marts 2017
I dagens udgave af “Kejser” på DR P1 stilles skarpt på døden og spørgsmålet : Er det livets sidste tabu? DR P1: Kejser: Døden taler vi ikke om

27. marts 2017
Samfundet bør investere i en tidlig indsats for børn og unge med kronisk syge forældre, siger direktør Preben Engelbrekt, Kristeligt Dagblad
Ny forskning: Børn af kronisk syge er socialt udsatte 

24. marts 2017
6 ud af 10 efterladte har oplevet, at mennesker i deres omgangskreds har holdt afstand til dem og undgået dem, efter de mistede. “Først når vi tør forholde os til egen dødelighed, vil vi blive bedre til at møde mennesker i sorg.” Direktør Preben Engelbrekt i dag i TV2 Syd. 
Vi er dårlige til at håndtere død og sorg, mener direktøren for sorgcenter

24. marts 2017
TV Syd sætter i dag – og en uge frem – fokus på tabuiseringen af død og sorg gennem en serie indslag om sorg; resultater fra Det Nationale Sorgcenters undersøgelse: “Sorgens konsekvenser” præsenteres: Efter datters død: Folk gik over på modsatte fortov

24. marts 2017
En ny undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter viser, at død og sorg er voldsomt tabuiseret i Danmark. Dødens tabu

23. marts 2017

Personlige beretninger fra unge og familier, der har mistet pludseligt. Mange af de deltagende unge har fået hjælp i Børn, Unge & Sorg, da sorgen truede med at ødelægge deres liv.
Ny tema-side om Pludselige Dødsfald

17. marts 2017
Danskerne er dødsfornægtende og har svært ved at tale om døden. 16. marts satte radioprogrammet “Reporterne” på Radio24syv døden til debat, med deltagelse af direktør i Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg, Preben Engelbrekt.
Radio24syv: Danskere har svært ved at tale om døden

16. marts 2017
Debat om døden –  direktør Preben Engelbrekt deltager i Radio 24syv.
“Reporterne”

3. marts 2017
Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg tilbyder nu – i samarbejde med advokatfirmaet Gorrissen Federspiel – gratis juridisk rådgivning til syge, efterladte og pårørende.
Brug for juridisk rådgivning?

1. februar 2017
Ny sorgrådgiveruddannelse lanceret, i et samarbejde mellem Det Nationale Sorgcenter og Metropol. Nu åben for tilmeldinger.
Sorgrådgiveruddannelsen

Politikens Hus 30. januar 2017
Hvorfor er død og sorg så tabuiseret i vores tid og kultur? Det Nationale Sorgcenter, med direktør Preben Engelbrekt i spidsen, inviterer til debat om døden med forfatter og journalist Esben Kjær, hospitalspræst og forfatter Lotte Blicher Mørk, psykolog og forsker Ester Holte Kofod.
Schyyy – ikke et ord om døden

Politiken 29. januar 2017
“Vi har fået indrettet et samfund, hvor vi i højere grad siger ’hvis jeg dør’ end ’når jeg dør’. Det vil jeg gerne ændre på”. Sådan siger direktør i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt, til Politiken søndag den 29. januar 2017
Danskerne har et forkvaklet forhold til døden

18. januar 2017
Undersøgelse om sorgens konsekvenser

Vi gennemfører en undersøgelse for dig, der er ung (over 15 år), voksen eller ældre, og som har mistet en nærtstående indenfor de seneste 10 år. Vi vil gerne vide mere om dine erfaringer med tabuer, omgivelsernes reaktion og konsekvenserne af tabet for dit videre liv.
Sorgens konsekvenser

Politiken 31. oktober 2016
Børn, Unge & Sorg et blevet tildelt knap 8 mio. kr. af Sundhedsstyrelsen til etablering af et nyt nationalt sorgcenter i Danmark.
Nyt center skal sikre hjælp til folk, der bliver syge af sorg

28. oktober 2016
I efteråret 2015 blev det på baggrund af et stort forarbejde af Børn, Unge & Sorg politisk vedtaget at afsætte en pulje på knap 8 mio. kr. til et ’center om kompliceret sorg’. Vi er meget stolte over at Sundhedsstyrelsen har udvalgt Børn, Unge & Sorg i beslutningen om udmøntning af puljen.
Børn, Unge & Sorg bliver centrum for sorgarbejdet i Danmark

11. oktober 2016
Mød Lotus Turéll og Anders Hjort
Kulturnat: forfatteraften om sorg

28. september 2016
Det koster samfundet 3,4 mia. kr. om året, at vi ikke er bedre til at forebygge, spotte og behandle kompliceret sorg hos efterladte. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte.
Kompliceret sorg koster samfundet 3,4 mia. kr.


Følg os på SoMe


Café-aftner

Børn, Unge & Sorg, som Det Nationale Sorgcenter er etableret i regi af, afholder jævnligt café-aftner i byer over hele Danmark. 
Café-aftner