Besøg vores online tilbud:

Brevkassen

Chatten

Linjen

Forum

Nyheder og presse
Det Nationale Sorgcenter

16. marts 2017
Debat om døden –  direktør Preben Engelbrekt deltager i Radio 24syv
“Reporterne”

3. marts 2017
Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg tilbyder nu – i samarbejde med advokatfirmaet Gorrissen Federspiel – gratis juridisk rådgivning til syge, efterladte og pårørende.
Brug for juridisk rådgivning?

1. februar 2017
Ny sorgrådgiveruddannelse lanceret, i et samarbejde mellem Det Nationale Sorgcenter og Metropol. Nu åben for tilmeldinger.
Sorgrådgiveruddannelsen

Politikens Hus 30. januar 2017
Hvorfor er død og sorg så tabuiseret i vores tid og kultur? Det Nationale Sorgcenter, med direktør Preben Engelbrekt i spidsen, inviterer til debat om døden. Deltagere udover er: forfatter og journalist Esben Kjær, hospitalspræst og forfatter Lotte Blicher Mørk, og psykolog og forsker Ester Holte Kofod.
Schyyy – ikke et ord om døden

Politiken 29. januar 2017
“Vi har fået indrettet et samfund, hvor vi i højere grad siger ’hvis jeg dør’ end ’når jeg dør’. Det vil jeg gerne ændre på”. Sådan siger direktør i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt, til Politiken søndag den 29. januar 2017
Danskerne har et forkvaklet forhold til døden

18. januar 2017
Undersøgelse om sorgens konsekvenser

Vi gennemfører en undersøgelse for dig, der er ung (over 15 år), voksen eller ældre, og som har mistet en nærtstående indenfor de seneste 10 år. Vi vil gerne vide mere om dine erfaringer med tabuer, omgivelsernes reaktion og konsekvenserne af tabet for dit videre liv.
Sorgens konsekvenser

Politiken 31. oktober 2016
Børn, Unge & Sorg et blevet tildelt knap 8 mio. kr. af Sundhedsstyrelsen til etablering af et nyt nationalt sorgcenter i Danmark.
Nyt center skal sikre hjælp til folk, der bliver syge af sorg

28. oktober 2016
I efteråret 2015 blev det på baggrund af et stort forarbejde af Børn, Unge & Sorg politisk vedtaget at afsætte en pulje på knap 8 mio. kr. til et ’center om kompliceret sorg’. Vi er meget stolte over at Sundhedsstyrelsen har udvalgt Børn, Unge & Sorg i beslutningen om udmøntning af puljen.
Børn, Unge & Sorg bliver centrum for sorgarbejdet i Danmark

11. oktober 2016
Mød Lotus Turéll og Anders Hjort
Kulturnat: forfatteraften om sorg

28. september 2016
Det koster samfundet 3,4 mia. kr. om året, at vi ikke er bedre til at forebygge, spotte og behandle kompliceret sorg hos efterladte. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte.
Kompliceret sorg koster samfundet 3,4 mia. kr.


Følg os på SoMe


Café-aftner

Børn, Unge & Sorg, som Det Nationale Sorgcenter er etableret i regi af, afholder jævnligt café-aftner i byer over hele Danmark. 
Café-aftner