Besøg vores online tilbud:

Videosamtale

Brevkassen

Chatten

Linjen

Forum

Videosamtale

Er du 13-27 år, og er din far eller mor alvorligt syg eller død, så kan du mandag til torsdag fra 17-21 tale over video med én af de unge frivillige i Børn, Unge & Sorg. En videosamtale betyder, at I både kan se og høre hinanden.

De frivillige har alle selv mistet, og de fleste af dem kender til livet med en alvorligt syg far eller mor. De ved, det kan være svært at tage kontakt, og skal nok hjælpe dig på vej.

SÅDAN GØR DU:

Tryk på chat-ikonet øverst til højre på denne side. Den frivillige vil herefter give dig et link til en videochat. Det kommer frem i chat-vinduet.

Hvis der på grund af kø eller andet ikke er mulighed for at tale med en frivillig, kan I fx chatte i stedet. Det skal den frivillige nok hjælpe dig med.

OBS: For at kunne tale over video skal du:

  • … have et webcam, en internetforbindelse, der ikke er for langsom, og en computer med mikrofon og højtaler (eller et headset).

  • Derudover skal du bruge enten Chrome eller Firefox som browser (det er det program, du bruger til at gå på internettet med). Du kan desværre ikke bruge Internet Explorer.

 

Læs om reglerne for videosamtale

En videosamtale varer i almindelighed ca. 25-30 minutter – herefter afrundes samtalen. 

Vi anbefaler, at du er alene, når du videosamtaler. Der skal være ro omkring samtalen, dvs. du skal være et sted, hvor du kan tale uforstyrret med den frivillige. Hvis der er andre til stede i rummet, du sidder i, så gør den frivillige opmærksom på, at der er andre, der lytter med.

Videosamtaler er anonyme. Den frivillige, du chatter med, sidder dog i et lokale, hvor der også sidder andre frivillige.

Man kan ikke vælge, hvem af de frivillige, man kommer til at tale med. Alle har tavshedspligt.

Vejleder-funktion og pauser i samtalen

Ud over den frivillige er der også altid en vejleder til stede i lokalet under samtalen med dig. Den frivillige, som du taler med, har nemlig løbende mulighed for at tale med en vejleder omkring samtalen.

Den frivillige kan derfor i løbet af samtalen sætte videochatten på pause. I pausen kan den frivillige tale med vejlederen og søge information, der kan være relevant for jeres samtale og din henvendelse. Når samtalen fortsætter, får du en besked om dette, og samtalen kan genoptages.

Tekniske problemer?

Du kan komme ud for, at teknikken driller, og at forbindelsen er for dårlig til en videosamtale. Hvis det sker, kan du sammen med den frivillige prøve at genstarte kontakten.

Hvis ikke det hjælper, kan I eventuelt fortsætte med en almindelig chat i stedet. Ring evt. til de frivillige på 70 209 903.